Hopp til hovedinnhold
Pårørendealliansen.no

Pårørendedagen

Hva hvis?

Bedre føre var enn etter snar og det merker vi nå. Mange pårørende til sårbare grupper begynner å stille spørsmål til oss og til mange andre organisasjoner og instanser:

«Hvem hjelper min nærstående hvis jeg som pårørende selv blir syk?» «Jeg får ikke lenger kjørt til mamma og hjulpet henne i helgene.» «Vi pleier å handle for broren min og se til ham, hvem gjør det nå?» «All avlastning er stengt ned – hvem skal jeg spørre om hjelp?» «De har opphevet alle vedtakene i kommunen pga korona»

Her er det mye å ta tak i til tidene som kommer. Men hva skal du gjøre nå? Vi tror det viktigste er å tenke over situasjonen og gjøre både seg selv og omgivelser oppmerksomme på at man er i en pårørendesituasjon, og at man kan komme til å trenge hjelp.

I den nærmeste tiden vil vi jobbe mer med dette men her er våre råd for denne første perioden. At pårørende sier fra til kommunene er også viktig, nå som det lages planer og nødløsninger for tiden fremover. Da må de kjenne til at her finnes personer som kan trenger bistand , som pårørende ikke lenger bidrar med!

Du kan laste ned rådene våre her:

https://parorendealliansen.no/wp-content/uploads/2020/03/koronainfo-nr-1.jpg

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få de viktigste nyhetene og oppdateringene i din innboks

Følg oss i sosiale medier!