Hopp til hovedinnhold
Pårørendealliansen.no

Pårørendedagen

Statsbudsjettet 2024 - holder ikke løftet til pårørende

olle. Det mest skuffende er likevel at Regjeringen går helt bort fra et viktig løfte i Hurdalsplattformen (side 60)

Anita Vatland, daglig leder for Pårørendealliansen, mener at budsjettforslaget er «potet» og «grått» i betydningen av at budsjettet er uten overraskelser, og at det ikke er satt av mer til å støtte pårørende, med tanke på hvor mye pårørende legger ned i det store samfunnsregnskapet. (140 000 årsverk!)

Særlig var Pårørendealliansen spent på hvordan Regjeringen ville følge opp sitt eget løfte i Hurdalsplattformen om å forbedre permisjonsmuligheter i arbeidslivet for å sikre likestilling og muligheten til å kombinere arbeid og omsorg.

Løftebrudd

Allerede april spurte Pårørendealliansen Arbeids og inkluderingsdepartementet (AID)hva de har gjort for å forbedre regelverket slik at omsorgsoppgavene for pårørende ikke går utover deres arbeid.

Det har tatt nesten fem måneder å få svar, og daglig leder i Pårørendealliansen Anita Vatland er ikke beroliget.

"-Det var så oppløftende at dette var kommet i Hurdalsplattformen, og det er at alvorlig løftebrudd når det overhodet ikke er nevnt i statsbudsjettet for 2024

Denne beskjeden vil Pårørendealliansen gi i klartekst når de neste uke møter på Stortinget i forbindelse med høringer av statsbudsjettet:

Les hele kommentaren Pårørendealliansen har om statsbudsjettet her

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få de viktigste nyhetene og oppdateringene i din innboks

Følg oss i sosiale medier!