Hopp til hovedinnhold
Pårørendealliansen.no

Pårørendedagen

Uthuling av sykelønnsordningen i mangel av alternativer

Som vi har skrevet tidligere – Regjeringen vil legge opp til at pårørende skal få det bedre med en handlingsplan og tiltak i sin Pårørendestrategi. «Familieomsorg og omsorg fra andre enn nære er en betydelig ressurs i et samfunnsperspektiv og en verdi vi ønsker å støtte opp om. Vi ønsker oss et samfunn som gir plass til og verdsetter denne omsorgen.»

Men så leverer de ingen forslag til hva man skal se på i handlingsplanen eller tiltak som skal gjøres for å få dette til. Dette er å levere en strategi som bare omhandler 2 av 3 punkter de selv har som mål.

Hovedkonklusjonen bak dette virker å være » en forventning om at hver pårørende vil ta regningen på velferdsstatens vegne, uten at velferdsstaten legger mest mulig til rette for at det individuelle tapet skal kompenseres for!

Dette må vi bare kommentere på og det har vi gjort i kronikk i Aftenposten. Den kan du lese i sin helhet her – https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/mB55gL/du-maa-gjerne-hjelpe-dine-syke-eller-eldre-men-du-maa-ta-regningen-selv?fbclid=IwAR1G49cRQOyslhWxPMlor0dbOTTlLSqijHNUZyobCYnBh1VjPO-lUn57I4c

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få de viktigste nyhetene og oppdateringene i din innboks

Følg oss i sosiale medier!