Hopp til hovedinnhold
Pårørendealliansen.no

Pårørendedagen

Venninne
Lillesøster

Balanse mellom arbeid, liv, og omsorg

Vennskap eller omsorg?

Hva faller bort når man må velge mellom jobb, studier, omsorg og vennskap? For mange pårørende er det vanskelig å prioritere seg selv

Pårørendes dilemma

Å være pårørende til en person som trenger ekstra omsorg kan ofte føles som å stå ved et veiskille. På den ene siden er det ønsket om å leve sitt eget liv, med dets sosiale arrangementer, fritidsaktiviteter, og personlige ambisjoner. På den andre siden er det en dyp følelse av ansvar og plikt overfor den som trenger omsorg.

Denne skvisen som pårørende ofte finner seg i, er ikke enkel. Mange kjemper med skyldfølelse når de prioriterer egen tid, eller med utmattelse når de kontinuerlig setter egne behov til side.

Samfunnet vårt fremhever ofte verdien av selvoppofrelse, men for den pårørende kan denne selvoppofrelsen komme med en høy pris - isolasjon, stress, og til og med forverring av egen helse.

Lær mer om utfordringene

Jobb eller omsorg?

Pårørende kan ofte stå i en umulig skvis mellom å fullføre arbeids- og omsorgsoppgaver

Vennskap eller omsorg?

Hva faller bort når man må velge mellom jobb, studier, omsorg og vennskap? For mange pårørende er det vanskelig å prioritere seg selv

Egen helse eller lønn?

For mange pårørende blir sykemelding løsningen som får balansen til å gå opp

Viser personer som er med på å markere pårørendedagen på ulike måter.

Bli med på markeringen

Det er på tide at pårørende blir hørt. Ved å markere Pårørendedagen 22. september kan du bidra til at flere blir sett, får hjelp og slipper å falle utenfor.

Det kan være så lite som å henge opp en plakat, ta en telefon til en du vet er pårørende eller dele en film på facebook. Eller så kan du lage en kake og holde et lite foredag på arbeidsplassen din. Hvert bidrag teller!

#pårørendedagen #jegstøtterpårørende

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få de viktigste nyhetene og oppdateringene i din innboks

Følg oss i sosiale medier!